در سالهای اخیر هر از گاهی اخباری می شنویم  مبنی بر اینکه علمای علم الابدان در ممالک راقیه فلان چیز را سرطانزا اعلام کرده اند و کلی باعث آشفتگی خاطر خطیرمان می شود. اما این بار خبری از «جام جم آنلاین» توجه مرا جلب کرد که بد نیست شما هم آن را بخوانید. متن خبر را با ذکر مشخصات آن می نویسم:

جمعه 16 مرداد 1388 - ساعت 17:51                                     شماره خبر: 100914093719

پنج دليل واهي براي سرطاني شدن!

  جام جم آنلاين: گسترش سرطان موجب شده که بيشتر مردم با شنيدن اين واژه دچار وحشت شوند و هر عامل ناشناخته اي را به سرطان ربط دهند. پنج دليل واهي براي سرطان که تاکنون هيچ ريشه علمي براي آنها ارائه نشده در گزارشي معرفي شده اند.
  به گزارش مهر، تاکنون دلايل و نظريات زيادي که مي توانند براي توسعه سرطان خطرناک باشند ارائه شده اين در حالي است که بسياري از اين دلايل واهي بوده و بيش از آنکه صحت علمي آنها اثبات شده باشد صرفا موجب ترس مي شوند. به همين منظور وبلاگ Cracked پنج نمونه از شاخص ترين دلايل واهي که مي توانند منجر به بروز سرطان شوند معرفي کرده است.

تلفنهاي همراه
 
اين دليل واهي براي سرطان از سال 1993 آغاز شد. زماني که يک شهروند آمريکايي به اطلاع يک شرکت تلفن رساند که تلفن همراه موجب شده همسرش به سرطان "نوع آنتن" مبتلا شود! از آن زمان دهها و دهها مطالعه علمي در اين زمينه انجام شد اما هرگز ارتباط ميان سرطان و تلفن همراه اثبات نشد.

شيرين کننده ها
  اين دليل واهي از سال 1996 و پس از انتشار نتايج آزمايشاتي آغاز شد که خبر از افزايش موارد سرطان مغز بين 1975 تا 1992 در اثر استفاده از ماده شيرين کننده مصنوعي غير ساکاريدي "اسپارتام" مي داد. جالب است که بعدها موسسه ملي سرطان نشان داد که ماده "اسپارتام" تنها از سال 1981 وارد بازار شده است و بنابراين نمي توانسته سبب ايجاد سرطان در شش سال قبل از عرضه آن باشد!
  به علاوه آزمايشاتي که بر روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شد نشان داد براي اينکه "اسپارتام" بتواند موجب بروز سرطان شود يک دوز از اين ماده شيرين کننده برابر با دو هزار و 83 قوطي کوکاکولا در روز نياز است!

فر مايکروويو
 
اين دليل واهي از پايان دهه 80 و زماني که محققي به نام "هانس هرتل" به مدت دو ماه در يک اتاق هتل تنها سبزيجاتي را که در فر مايکروويو پخته شده بودند مي خورد آغاز شد. پس از دو ماه، نتايج آزمايشات خون اين محقق علائمي از سرطان را در فاز اوليه نشان داد. در اين مورد به اين نکات توجه داشته باشد: نتايج اين آزمايشات هرگز در يک مجله علمي معتبر بين المللي منتشر نشد و هرگز هيچ گروه کنترلي در اين آزمايشات شرکت نداشت. تاکنون بررسيهاي زيادي بر روي اين نوع از لوازم الکترونيکي خانگي انجام شده است که نشان مي دهند پرتوهاي به کار رفته در اين فرها به اندازه اي قوي نيستند که بتوانند به DNA آسيب برسانند و يا غذاها را به روشي تغيير دهند که براي سلامت انسان مضر باشند.

خطوط  برق فشار قوي
 
اين دليل واهي از سال 1979 آغاز شد. زماني که دو محقق به نامهاي "نانسي ورتماير" و "اد ليپر" نتايج بررسيهايي را منتشر کردند که نشان مي دادند تعدادي موارد لوکمي در مناطق "دنور" نزديک به خطوط فشار بالا مشاهده شده است که علت اين موارد مي توانستند در اثر ميدانهاي الکترومغناطيسي کابلها ايجاد شده باشند.
  به گزارش مهر، به تازگي اين مطالعات تکرار شدند و نشان دادند که علت تعداد زياد ابتلا به سرطان خون در "دنور" نمي تواند خطوط فشار قوي برق باشد. به ويژه که تاکنون هرگز هيچ موردي که ارتباط ميان نمايشگرهاي تلويزيوني، رايانه ها و کابلهاي برق خانگي و سرطان را نشان دهد مشاهده نشده است.

آب فلورايدي شده
 
اين دليل واهي در 1990 مطرح شد. زماني که تحقيقاتي از سوي "برنامه سم شناسي ملي آمريکا" انجام شد و اين فرضيه را مطرح کرد که ارتباط ميان آب فلورايدي شده و سرطان استخوان وجود دارد اين تئوري در سال 2006 بار ديگر بررسي شد و به نتايج مشابهي دست يافت به طوري که نتايج اين آزمايشات را شرکت چند مليتي "Colgate" توليد کننده خميردندان سانسور کرد.
  جالب است بدانيد که بيش از 50 بررسي مختلف از سال 1990 تاکنون از سوي آژانس بين المللي تحقيقات سرطان، سرويس بهداشت عمومي آمريکا، شوراي ملي تحقيقات، سرويس بهداشت عمومي و مرکز کنترل و پيشگيري بيماري آمريکا انجام شده اند که نشان مي دهند آب فلورايدي شده هيچ ارتباطي با سرطان ندارد.